Edsvikshöjden

Omsorg om detaljer

Edsvikshöjden består av tre trapphus fördelat på två hus i ljust tegel och sex stycken radhus i ljusgrå puts. Flerbostadshusen med sin enkla materialpalett av ljust tegel, grå aluminiumfönster och aluzink/galvat stål skapar en gedigen, rå och sval karaktär. Omsorgen om detaljer, som fönsteromfattning, murningsdetaljer, smäckra balkongdetaljer och generösa entrépartier ger byggnaden ett elegant och sakligt uttryck.

Husen skiljer sig åt vad gäller skepnad i höjd, takformer och murning och anpassar sig till sin omgivning genom att minska i skala när de närmar sig villa- och radhusområdet där de sex radhusen avslutningsvis trappande följer terrängen. Flerbostadshusen tillsammans med radhusen bildar en enhet som ramar in den sydvästvända gården.

Material och färgsättning ska förmedla en känsla av enhetlighet, från exteriören via trapphusen och sedan in i lägenheten. Ytskikten har valts med stor omsorg för att harmoniera med husens karaktär och uttryck. Lägenheterna har samma utförande i samtliga rum förutom i kök och badrum, där det finns två olika val som förändrar lägenheternas karaktär.

360° visning

Upplev en lägenhet i 360° (öppnas i en ny flik) .

Utförande

Lägenheterna har genomgående mattlackad enstavsparkett i ek natur med vita socklar och foder. Väggarna och det slätmålade taket är målade i samma vita kulör. Fönsterbågar och karmar på insidan är vita med fönsterbänkar i grå kalksten. Vita innerdörrar med trycke i förnicklat utförande. Där skjutdörrar förekommer är de släta i vit kulör med infällt handtag i förnicklat utförande.

Garderober har överskåp med takanslutningar som visar på omsorg om detaljer och förstärker det gedigna intrycket. Dörrknopparna är förnicklade i ett klassiskt bearbetat utförande. Dörren till lägenheten har vit insida och hatthyllan vid entrén är i krom och ek.

Genomgående har lägenheterna vita radiatorer, badrum och wc/d kan fås är utrustade med golvvärme som tillval. Golv på balkongerna är i betong, takterrasserna har trätrall och uteplatserna har marktegel eller betongplattor. Angränsande uteplatser och balkonger avskärmas med skärmar i veckad aluzink. Rumshöjden i bostäderna är ca 2,5m och i souterrängplanet ca 2,9m. Lokala sänkningar förekommer i badrum wc/d och wc.

Ljust

Det ljusare spåret är kök i 2005-Y20R med bänkskiva och stänkskydd i laminat med färg som matchar skåpsluckorna. Badrummet har en ljusgrå granitkeramikplatta och målade väggar och tak samt skåp i samma färg som köket. Kroklist och handdukshängare i krom.

Mörkt

Det mörkare spåret är kök i 4502-Y med bänkskiva och stänkskydd i laminat med färg som matchar skåpsluckorna. Badrummet har en mörkare varmgrå granitkeramikplatta och målade väggar och tak samt skåp i samma färg som köket. Kroklist och handdukshängare i ek.

Två val, välj ett spår

Köket är Marbodals Arkitekt plus med bänkskiva och stänkskydd i laminat med färg som matchar skåpsluckorna. Vitvarorna är inbyggda. Kökets materialpalett och raka linjer harmonierar med husens karaktär.

Badrummet går i samma färgtema som köket med granitkeramik i stort format på golvet och vid duschväggen upp till överkant duschvägg. Övriga väggar och tak är målade i samma kulör. En funktionell badrumskommod med lådfronter och ett generöst vägghängt badrumsskåp med spegel ovan i raka linjer som matchar övrig inredning. Kromade duschdetaljer som rainshower, unidrain och handukstork förstärker den gedigna känslan och bryter av mot de målade och kaklade ytorna.

Rumsbeskrivning

Generell beskrivning

Husen värms upp med fjärrvärme och lägenheterna utrustas med radiatorer.
Ventilationen sker genom mekanisk frånluft och tilluft för bästa energi återvinning, effektivtet och komfort.
Takhöjden är ca 2,50 m.

Golv

I kök, vardagsrum, klädkammare och rum utförs med parkett enligt vald designlinje.
I wc/dusch/toalett, wc/dusch, wc och entré utförs golv i klinker enligt vald designlinje.
I lägenheternas hall utförs golv i klinker på en mindre yta innanför entrédörr,enligt vald designlinje.

Väggar

I wc/dusch/toalett och wc/dusch utförs väggar med kakel, klinker och målat utförande enligt vald designlinje
I övriga rum utförs väggar vit målade, glans 7

Tak

Samtliga tak målas vita

Övrig Inredning

Fönsterbänkar kalksten.
Innerdörrar släta och vita.
Handtag i metall.
Fabriksmålade vita lister, alla listverk skall geras, spikas på plats.

Köksinredning

Köket har bänkskåp enligt visualisering
Överskåp samt takanslutningar
Vita och släta målade luckor från Marbodahl eller likvärdig.
Antracitgrå bänkskiva med nedsänkt diskho.
Stänkskydd av vit matt kakel 100 x 300 mm.
Bänkbelysning under överskåp.

Vitvaror

Vitvaror från Siemens eller likvärdigt.
Vitvaror i kök utförs i rostfritt.
Utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn (under spishäll), infälld micro, kylfrys (1-2 rok), kyl och separat frys (3-5 rok), diskmaskin, inbyggd och utdragbar fläktkåpa samt en kombinerad tvätt och tork maskin i 1-2 rok eller separat tvättmaskin och torktumlare i (3-5 rok). Tvätt och tork eller kombimaskiner utförs alltid med vitt ytskikt och inte i rostfritt.

Garderober

Vita släta luckor Marbodahl eller likvärdigt

Inredning wc/dusch/toalett och wc/dusch

Vita släta och målade luckor från Marbodal eller likvärdigt
Tvättställ och kommod.
Infälld spegel.
Komfort el golvvärme som tillval.
Handdukstork el
Beslag i metall
Duschväggar i klarglas.